Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden (VOL VCA) ééndaagse cursus met aansluitend examen
Doelgroep

Leidinggevenden die dit certificaat nodig hebben in hun werkomgeving (b.v. petrochemische industrie, bouw of groenvoorziening)

Inhoud cursus

Tijdens de theorie komen de volgende onderwerpen aan de orde: - Wetgeving - Gevaren, risico’s en preventie - Ongevallen: oorzaken en preventie - Veiligheidsgedrag - Taken, rechten, plichten en overleg - Procedures, instructies en signalering - Voorbereiding op noodsituaties - Gevaarlijke stoffen - Brand en explosie - Arbeidsmiddelen - Specifieke werkzaamheden en omstandigheden - Elektriciteit en straling - Ergonomische werkplek - Persoonlijke beschermingsmiddelen

Duur

1 dag

Plaats

Terneuzen, Kapelle, Oosterhout en op aanvraag op alle locaties mogelijk

Examen

Het examen ( VCA VOL) wordt afgenomen door een door erkend examenbureau. U krijgt 70 vragen en u heeft hiervoor maximaal 75 minuten. Zoals bij alle VCA VOL examens moet 65% van de vragen goed worden beantwoord

Kosten

€ 199,50 p.p. Inclusief lunch, cursusboek en examen - Vrijgesteld van BTW op grond van de Wet Omzetbelasting artikel II lid 1 onder o1

Veiligheidstrainingen
Inschrijven
footer