Gasmeten Basis
Doelgroep

Medewerkers die op een (petro)chemisch bedrijfsterrein op de werkplek gasmetingen en gasdetectie uitvoeren en meetgegevens interpreteren.

Inhoud cursus

Theorie: basisbegrippen van: toxische stof, vergiftiging, gassen en dampen, inwerking van toxische stoffen op het lichaam, definities Grenswaarde- en TGG, verspreidings-afhankelijke factoren voor gassen en dampen, relatie tussen Vol.% en ppm en mg/m3, toxische stoffen meting; basisbegrippen als brand en explosie, omschrijving van explosiegebied, explosiegrenzen en de percentages van deze grenzen, explosiviteitmeting; basisbegrippen als verstikking door zuurstoftekort, effecten van een te hoog of te laag zuurstofpercentage, zuurstofmeting. Praktijk: zelfstandig gasmetingen verrichten; meetapparatuur en eventueel benodigde hulpmiddelen bedienen.

Duur

5 dagdelen excl. examen

Plaats

In overleg

Examen

De cursus wordt afgesloten met een theorie- en praktijkexamen. Bij voldoende resultaat ontvangt de deelnemer een NHI of als daarvoor gekozen is, tegen meerprijs, een SSVV Opleidingengids (SOG) certificaat Gasmeten. Om aan dit examen te kunnen deelnemen moet men in het bezit zijn van een geldig VCA certificaat.

Kosten

Op aanvraag voor SOG/ NHI. Vrijgesteld van BTW op grond van de Wet Omzetbelasting artikel II lid 1 onder o1.

Veiligheidstrainingen
Inschrijven
footer